Navigatie

Behandelingen

Esthetische tandheelkunde

Een mooi en verzorgd gebit is uw visitekaartje.

Hedendaagse tandheelkunde is meer dan gaatjes vullen en tandpijn voorkomen.

U kunt uw gebit bij ons laten verfraaien door middel van stand-, vorm- en kleur correcties als witte kronen, facings en composietvullingen, maar ook met behulp van orthodontie en implantologie of door uw tanden te laten bleken.

Wilt u weten hoe u uw lach bij ons kunt laten verfraaien? Dan neemt u contact met ons -  per e-mail of telefoon -  op voor het maken van een afspraak bij een van onze tandartsen.
 

 

 

Facings

Porselein facings zijn dunne kapjes die over de tanden worden geschoven. Ze zijn gemaakt van porselein en worden verlijmd met je bestaande tanden. Het is dé oplossing voor verkleurde, scheefstaande of aangetaste tanden. Facings geven je een nieuw en zeer natuurlijk uiterlijk.  
Samen met jou kijken we welke tanden voor facings in aanmerking komen. 
Een facing van porselein is een duurzame oplossing - die gaat tot vijf keer langer mee dan eentje van composiet.
In vrijwel alle gevallen is de behandeling pijnloos zodat een verdoving meestal niet nodig is. Bij een aanvullende tandartsverzekering worden facings meestal vergoed.

Tanden bleken

Als kleurstoffen uit de voedings- en genotmiddelenindustrie in de tandplak dringen, zien de tanden er donkerder uit. Dit gebeurt onder andere door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook roken is een oorzaak van verkleuringen. Bovendien worden uw tanden donkerder naarmate u ouder wordt. De tandarts zal uw gebit bekijken en beoordelen of bleken voor u zinvol is en of u het gewenste resultaat zult bereiken. Er zijn verschillende bleekmethoden. Afhankelijk van de aard van de verkleuring en de oorzaak van de verkleuring zal de tandarts een bepaalde methode toepassen.

Orthodontie

Orthodontie betekent letterlijk "recht zetten van tanden". Ook op latere leeftijd kan een orthodontische behandelinging ervoor zorgen dat je tanden en kiezen mooi in de rij komen te staan en goed op elkaar passen. Hierdoor ziet je gebit er niet alleen mooi en verzorgd uit, maar kun je er ook beter mee kauwen, je kunt je gebit beter onderhouden en gaatjes en tandvlees problemen voorkomen.
Hier zijn voorbeelden van onze patienten vóór en naar de behandeling:

Esthetische vullingen (composiet facings/schildjes)

Oneffenheden, verkleuringen, spleetjes, afgebroken stukjes tand of kies of een scheefstand kunnen door middel van esthetische vullingen (ook composiet facings/schildjes benoemd) aangepakt worden waardoor het gebit weer een gezonde uitstraling krijgt.
Deze behandeling kan meestal in 1-2 afspraken gebeuren en is gemakkelijker (en goedkoper) uit te voeren dan een porseleinen facings behandeling. 

Hier is een voorbeeld van een patient: 

Een vraag, afspraak maken of inschrijven als nieuwe patient?

Neem contact op

Zuideinde 70
1121 CM  Landsmeer 
KvK: 64318486

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
8:00-17:00

Bel voor een afspraak:

020 482 41 55

Website en design door AddNoise internet & design